Gå til hovedindhold

Er det i orden at melde fra til sociale aktiviter med klassens forældre?

Jeg føler mig ofte som en dårlig mor, når jeg ikke orker at deltage i mødreaften en torsdag kl. 19 eller påskeleg en søndag formiddag (hvor man lige skal have bagt en kage og tage med). Jeg føler mig meget engageret i mine børns liv og trivsel, men synes at det har taget overhånd med alle de arrangementer. Hvor meget deltager I andre i og kan I med god samvittighed sige fra?

Tanja
Jeg er helt enig med dig i, at klasseaktiviter fylder en del i dagligdagen - især hvis der er flere børn - og det er svært at sige fra. Hjemme hos os har vi den regel, at vi deler aktiviterne mellem os, så det enten er min mand eller jeg., der kommer og altså ikke os begge. Det hjælper lidt på det.
Jeg synes også det er rigtig svært, da jeg på den ene side gerne vil være den gode forældre, der engagerer sig i mine børn men synes samtidig også, at det ikke altid gavner børnene samt forældrene, da det ofte stresser mere end det er hyggeligt samvær.
Jeg synes, at en af problemerne er, at der allerede i børnhaveklasserne bliver trukket nogle normer ned over hovedet på alle os forældre. At det at deltage i fælles aktiviteter, legegrupper, møde/fædre aftener, forældrefester, påske og fastelavn halløj......er godt for børnene og for klassen. Det gør det enormt svært for os forældre at sige fra. Jeg vil i hvert faldt ikke være den forælder, der siger fra men ville ønske, at det kunne være på et lidt mere normalt niveau og hvor alle kan være med.

Jeg kan godt forstå, at man kan føle sig presset på tid. Har selv 3 børn. Er bare nødt til at påpege, at forældregruppen har enorm indflydelse på, hvordan klassen trives i det daglige. Så se de forskellige arrangementer som et utroligt vigtigt bidrag for dit barns og dets klassekammeraters trivsel på sigt.

Seneste debatemner