Gå til hovedindhold

Legeaftaler hjemme ender næsten altid med konflikter

Vores 5-årige datter er meget udadvendt, glad for at lege med andre børn og fungerer generelt godt socialt. Det seneste års tid, har hun haft meget svært ved at håndtere det at have legekammerater på besøg. Hun bliver urimelig overfor kammeraterne, vil bestemme legene og kan finde på at afvise kammeraterne åbenlyst ved fx at sige, at hun er træt og keder sig. Er der nogen, der har oplevet det samme og hvordan håndterer I det?
Vi har oplevet det flere gange og synes hver gang, at det er pinligt. Hun siger også forskellige ting højt, som gør det andet barn ked af det og som hun udemærket godt ved, at man ikke siger. Vores datter fungerer også socialt godt og med nogle veninder sker det aldrig, Hun har specielt en veninde, som hun leger meget med og hvor det aldrig sker.
Vi synes dog, at der er begyndt at danne sig et billede af, at det ofte sker, når hun leger med en anden, hvor de har svært ved at finde på en leg, specielt hvis de er yngre. Vi synes det har hjulpet, når vi inden legeaften, har snakket om situationen og hvad hun kan gøre. Derudover hjælper vi lidt mere mde i starten ift at finde på lege, hvilket har virket godt.
Vi har en datter på 5 og har oplevet samme sag flere ganger.Det er virkelig irriterende. Har snakket med hende om det fler gange men alligevel bliver det sådan indimellem. Det er dog ikke med alle venner...mest med de 2 bedste vennerne

Seneste debatemner