Gå til hovedindhold

SKAL vores søn lege med vores venners børn?

Vi er i et stort dilemma i øjeblikket, når vi har venner på besøg. Vores søn er 12 år (snart 13 år) gammel og har altid været god til at lege med børn, der var yngre end ham selv. Det har været super godt, når vi har haft venner på besøg med yngre børn (de fleste af vores venner har drengebørn, der er 3-4 år yngre end vores søn).
Det seneste års tid har han dog taget et "spring" og synes efterhånden, at det er en plage, når vi får besøg af venner med børn, der forventer at være på hans værelse og lege med ham - for sådan har det jo altid været. På den ene side synes vi, at det er en del af det at have gæster at være med i fællesskabet. De behøver jo ikke nødvendigvis at lege i traditionel forstand, men kan spille computer mv. På den anden side synes vi heller ikke, at vi kan forlange af vores søn, at han "underholder" vores venners børn. Det er nu en gang de voksnes venner. Men hvordan skal vi forklare det til dem?

Hvad ville I gøre i vores situation?? Alle råd er meget velkomne :-)

Hilsner Ghita
Hej Ghita

Jeg kan godt se dit dilemma men jeg ville selv fortælle mine venner at min søn nu er ved at være den aldre hvor jeg ikke kan forlange at han skal stille sit værelse til rådighed forstået på den måde at han bare gerne vil være alene en gang imellem på 'sit' værelse.. og det vil jeg mene dine venner må accepterer.

Håber du kan bruge mit svar

Hilsen Daniel
Tak for dit svar, det er også de tanker jeg har gjort mig, så godt at høre, at andre også mener det.
Hilsen Ghita
Hej!

Jeg tænker også, at det er ok at melde ud til jeres venner, at jeres søn ikke nødvendigvis indgår og lægger værelse til, når I har dem på besøg. ;)
Husk, at jeres og vennernes børn en dag bliver voksne. Som voksen betyder en aldersforskel på 3-4 år ikke meget. Hvis I ses jævnligt, og det er gode venner, knyttes der livslange bånd. Men disse bånd bliver tynde og kølige hos de yngre børn, som kun lige føler sig tålt, når de ældre børn ikke kan rumme, afse tid, eller bare vise lidt høflig interesse. Sørg da heller for at sønnen ikke er hjemme, eller bed gæsterne om at komme alene. Der er et ordsprog som lyder :
I spillemandens hus kan alle danse. Oversæt dette ordsprog for jeres søn, eller analyser indholdet sammen.

Seneste debatemner